vineri, 4 decembrie 2009

scoala sau barul?

Barurile situate la un pas de unităţile de învăţământ atrag din ce în ce mai mulţi elevi.Tot mai mulţi elevi aleg să agaţe cărţile în cui şi să ia drumul barurilor. Într-o singură zi, poliţiştii au prins 82 de elevi în timp ce chiuleau de la cursuri.

Amplasate strategic în vecinătatea unităţilor de învăţământ brăilene, barurile şi-au găsit în elevi cei mai fideli clienţi. Spre exemplu, cei de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" şi de la Liceul de Artă "Hariclea Darclee" trebuie doar să treacă strada ca să ajungă într-un local care vinde ţigări şi băuturi alcoolice.

taguriBrăilaelevechiultemebaruricursuriDe acelaşi decor beneficiază şi elevii Colegiului Naţionale "Gh. M. Murgoci". La câţiva metri distanţa de Liceul "Panait Cerna" este amplasat un „aşezământ" similar, care îşi aşteaptă muşteriii. Vadul este excelent, iar elevii sunt mulţumiţi că se pot întoarce în timp util la cursuri.




„Clientul nostru, stăpânul nostru"


Barul este un loc perfect pentru elevii care au nevoie de un refugiu pe durata orelor de chiul. Ba chiar, unii dintre ei absentează, spre exemplu, de la o oră de muzică pentru a-şi face temele la matematică.

"Ce să fac la ora de religie, mă plictisesc, mă duc în bar să mă destind şi mă întorc pregătit pentru ora de română, de la care nu pot chiuli", ne-a spus dezinvolt Adrian P., elev la un liceu din oraş.

Deşi există restricţii de vârstă pentru produsele oferite clienţilor care trec pragul barurilor în timpul zilei, elevii primesc băuturi alcoolice şi ţigări după pofta inimii.

„Noi nu le putem spune ce să comande sau ce să nu comande, sunt clienţi care vin zilnic în număr destul de mare", se scuză una dintre angajatele unui local.



Poliţiştii sunt pe urmele chiulangiilor




Pentru a stopa fenomenul absenteismului, al consumului de alcool şi tutun, poliţiştii au pornit în căutare chiulangiilor.

"În zile şi la ore diferite, poliţiştii de proximitate şi de la Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Urban acţionează în zonele unităţilor de învăţământ pentru prevenirea absenteismului şcolar şi a consumului de băuturi alcoolice de către elevi, precum şi pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă", ne-a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, subinspector Jenel Şogor.

Concret, în urma unei asemenea acţiuni, 82 de tineri din oraş au fost prinşi într-o singură zi de către poliţişti şi inspectori şcolari în timp ce chiuleau de la cursuri.

Politiştii şi inspectorii şcolari i-au anunţat pe părinţi şi profesori unde i-au găsit pe adolescenţi şi au propus măsuri disciplinare. În plus, oamenii legii vor continua să monitorizeze barurile din oraş, pentru a preveni absenteismul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu